Ассоциация Кавистов Украины
Заснована Асоціація кавістів України!
Асоціація кавістів України заснована 05.01.2021 р.
Мета створення Асоціації - організація та активізація зусиль спеціалістів, діяльність яких пов’язана з вином та виноробством України та інших країн світу, інших напоїв та продуктів харчування, у справі підвищення культури споживання вина, якості та рівня вітчизняного продукту, пропаганди його на світовому рівні, що є невід’ємною частиною соціальної програми нашої держави, та захист законних інтересів своїх членів.
Основними завданнями Асоціації є:
Всебічне сприяння розвитку творчого багатства українського вина та виноробства, інших напоїв, майстерності робітників винної галузі, інтенсивному обміну досвідом; підвищенню рівня професійної підготовки кадрів; зростанню престижу нової професії “кавіст” – спеціаліста з вин , інших напоїв та продуктів харчування;
Привернення уваги до вирішення питань, пов’язаних з вивченням основ поєднання національної української кухні та національного вина, підвищення рівня інформації про виноробну промисловість України для всіх категорій населення, підвищення рейтингу українського вина на світовому рівні.
В складі Асоціації буде декілька груп:
1. Група працюючих кавістів.
2. Винороби – професіонали і винороби – аматори.
3. Група «винних ентузіастів».
Асоціація планує активно брати участь в поширенні вітчизняного та закордонного досвіду роботи, сприятиме навчанню та підвищенню професійної майстерності кавістів та інших робітників громадського харчування – членів Організації – шляхом організації та проведення щорічних Національних професійних конкурсів кавістів, обміну групами стажистів в нашій країні та за кордоном та ін. Асоціація буде встановлювати і розвивати контакти з аналогічними винними союзами в інших країнах, обмінюватись з ними досвідом роботи і друкованими виданнями, брати участь в міжнародних неурядових організаціях та ін.
Асоціація пропонує своїм членам:
1.Регулярні зустрічі-дегустації вин з виноробами України та інших країн світу.
2.Організація Винних турів Україною та іншими країнами світу ( зі знижкою тільки для членів Асоціації).
3.Значні знижки при купівлі напоїв та продуктів харчування від Партнерів Асоціації.
4.Безкоштовна участь у Всеукраїнському конкурсі кавістів, інструктаж при підготовці до цього Конкурсу.
5.Проведення експертних оцінок-дегустацій напоїв та продуктів харчування.
6.Отримати професію «кавіст» в Школі сомельє «Майстер-клас» та отримати вищу освіту в Академії праці, соціальних відносин і туризму (зі знижкою).